Inloggningsproblem
Är det någon som har något bra recept på matbröd som inte tar så lång tid? Om det är någon som har det får dom gärna skicka det till mig på mailen.
Har glömt att berätta att jag har lyckats ännu en gång med att brännmärka mig själv (bättre det än att jag brännmärker någon annan i och för sig). Den här gången blev det på insidan av överarmen, inte så skönt och det syns bra med tanke på att jag är rätt blek där. Hoppas det inte behöver bli fler gånger nu.
God natt på er.
Tjenare!!!
ja..tycker ju att "mitt" grova är snabbt och gott men de kan du ju redan ;) men jag har ett som jag gör ofta som jag tycker är lätt och går fort, du kan ju få receptet så kan du göra som du vill...
2pkt jäst
100 gram smör
1 liter mjölk
1 tsk salt
1 liter rågsikt
ca 1-2 liter vetemjöl
*smält smöret, ha i mjölken, låt de bli fingervarmt
*blanda de sen m jästen
*sen har du i rågsikten, vete+salt
*om du vill kan du ha i graham,vetekli, solrosfrön, linfrö eller om du har nåt annat som du vill ha i (lite av varje isf), om degen är kladdig så ha i mer vetemjöl tills du tycker den är ok. (jag brukar låta den va lite kladdig så blir bröden lite "saftigare")
*låt den jäsa ca 30-40 min
*platta/kavla ut den och tryck sen ut i valfli form och storlek
*låt jäsa ca 15-20 min
*225 grader ca 10-15 eller tills du tycker de fått fin färg!!!
Hoppas du förstår denna krångliga förklaring... lycka till!!
Kram britta
Hej
Jag har ett enkelt recept på limpor i långpana. Jättegoda men lite smuliga.
1 påse rågsikt, spara lite till utbakningen
2 pkt jäst
1 liter ljummet vatten
250 gr farinsocker
4 ägg
3 tsk salt
anis, fänkål eller brödkryddor
Värm vattnet, blanda i jäst, socker, kryddor, salt, ägg och mjölet. Arbeta degen väl.
Degen kan bakas ut direkt.
Knåda degen på bakbordet och baka ut till 4 limpor som läggs på tvären i en pappersklädd långpanna.
Jäs limporna 30-40 min.
Grädda på nedre falsen, lägg över ett papper mot slutet om limporna blir mörka.
Ugn 180 grader 30 - 40 min.
Hoppas du fårstår det här svamliga receptet.
Lycka till/ Elisabeth